قیر سفت چیست: مشخصات و ویژگیها + کاربرد قیر سفت 90.15
قیر سفت چیست؟ نوعی فرآورده نفتی است که در بازار با نام قیر 90/15 شناخته میشود و به دو صورت بشکهای و کارتنی عرضه میشود. قیر 90/15 به روش تقطیر نفت و با حرارت دادن به قیر شل به دست میآید. این نوع قیر خاصیت ضدآب، مقاومت در برابر حرارت و پایداری طولانی دارد. استفاده در تولید آسفالت و روکشهای راهسازی، عایقسازی ساختمانها و عایقکاری لولههای سیمانی از کاربردهای قیر سفت هستند. در این مطلب بلاگ ایران ای ترید خواهیم دید که قیر سفت چیست، چه ویژگیهایی دارد و در چه مواردی به کارمیرود. همچنین به بررسی قیمت قیر سفت هم میپردازیم.
قیر سفت چیست؟
قیر سفت یا قیر 15-90 از حرارت دادن قیر شل به دست میآید و از فرآوردههای نفتی است. این قیر 90.15 کاملاً سفت و کننده است
یکی از انواع قیر و مشتقات نفت خام که در برجهای تقطیر به دست میآید قیر سفت یا قیر 15-90 است. وقتی قیر شل در برج تقطیر به دمای 170 درجه میرسد و سپس هوادهی میشود قیر سفت به دست میآید. چرا به قیر سفت قیر 90/15 میگویند؟ چون نقطه نرمی قیر سفت در دمای 90 درجه سانتیگراد و درجه نفوذ آن 0.15 میلیمتر است. این نوع قیر در دمای محیط کاملاً سفت و جامد و معمولاً در ترکیب با قیرهای دیگر به کار میرود. قیر سفت 90/15 ساختار شکننده و غیرمنعطف دارد
قیر 90.15 چگونه به دست میآید؟
برای تولید قیر سفت یا قیر 90.15 از قیر شل 70/60 استفاده میکنند. قیر شل در برجهای تغلیط قیر تا دمای 170 درجه سانتیگراد حرارت میدهند، قیر شکل پس از هوادهی به رسیدن به مشخصات استاندارد تبدیل به قیر سفت 90-15 میشود.
مشخصات قیر سفت 90/15
تردی و شکنندگی، نقطه نرمی 90 درجه و درجه نفوذ 0.15 میلیمتر ، نقطه اشتعال بالا، و پایداری شیمیایی از مشخصات قیر سفت 90.15 هستند
ویژگیهای قیر سفت چیست؟ شکل ظاهری قیر سفت در حالت طبیعی و در دمای محیط کاملاً جامد، ترد و شکننده و بدون خاصیت ارتجاعی است. این فرآوردۀ نفتی دارای نقطه نرمی 90 درجه سانتیگراد و مقدار نفوذ سوزن مارشال در آن 0.15 میلیمتر است. از مشخصات قیر15-90 میتوانیم به نقطه اشتعال بالا، نقطه پایداری بالا در هنگام ذوب و نقطه نرمی بالا اشاره کنیم. در ضمن، قیر90.15 ماندگاری بالایی دارد و ضدآب است و انعطافپذیری مناسب و پایداری شیمیایی بهرهمند است.
کاربرد قیر سفت 90/15
عایقکاری ساختمان، راهسازی، عایقکاری لولههای سیمانی، رنگ کاغذ، سنگفرش، پردازش نساجی و غیره از کاربردهای قیر سفت هستند
موارد مصرف قیر سفت چیست؟ قیر سفت 90.15 کاربردهای متنوعی دارد که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
• ویژگیهای قیر 15-90 باعث میشود مناسب قیرگونی در مناطق گرم و مرطوب باشد.
• با ترکیب قیر سفت با قیر شل میتوان از آن برای ایزوگام و عایقبندی ساختمانها استفاده کرد.
• یکی دیگر از کاربردهای قیر 15-90 در عایقکاری لولههای سیمانی آب و قیراندود کردن جویهای هدایت آب است.
• از این نوع قیر 90.15 در صنایع شیمیایی مختلف مثل تولید رنگ کاغذ، لاک، سنگفرش، پردازش نساجی به کار میرود.
• پروژههای ساختمانی و عمرانی و راهسازی یکی از کاربردهای رایج قیر سفت است.
انواع بستهبندی قیر سفت
قیر 15-90 سفت در نوع بستهبندی کارتنی و بشکهای در بازار به فروش میرسد. در ادامه با ما همراه باشید تا ببینیم تفاوت بستهبندیهای قیر سفت چیست.
قیر سفت کارتنی
بستهبندی کارتنی پرفروشترین نوع قیر سفت است که در بستههای 10 کیلویی و 20 کیلویی عرضه میشود.
قیر سفت بشکهای
قیر 90/15 بشکهای در بشکههای فلزی با ظرفیتهای 100، 180 و 220 کیلویی به فروش میرسد. انواع قیر بشکه سفت در صنایع ساختمانی و راهسازی کاربرد مهمی دارد و مخلوطی از قیر و مواد پلیمری است. به دلیل ویژگیهای فیزیکی و ساختاری قیر سفت بشکهای از آن در پوشش جادهها، پلها و سازههای بتنی استفاده میکنند. مزیت قیر 15-90 بشکهای ضدآب بودن، مقاومت در برابر پوستهشدن، چسبندگی زیاد و تنوع کاربری آن است. البته قیر سفت بشکه بهتنهایی قابل استفاده نیست و برای جلوگیری از خسارات حتماً باید با قیر شل 60/70 ترکیب شود.
گرید قیر بشکهای سفت
گرید 90.15 قیر سفت در ترکیب با قیر شل برای قیرگونی در مناطق گرمسیر بسیار مناسب است. این گرید همانطور که از نامش پیداست جامد و سفت است و در دمای 90 درجه به حالت روان درمیآید.
قیر سفت با گرید 20-10 درجه نفوذ بالایی دارد و به همین دلیل از آن در سنگفرش جاده بسیار استفاده میشود. این قیر هم مانند قیر 90.15 مناسب آب و هوای گرم است.
قیرهای سفت بشکهای صادراتی
این نوع قیر صادراتی یکی از مشتقات مهم نفت است که وِیژگیهای مهمی مثل خاصیت چسبندگی مطلوب، مقاومت در برابر فشار و حرارت، نقطه نرمی بالا، پایداری حرارتی زیاد، آبگریزی و غیره دارد. قیر سفت بشکهای صادراتی به صورت مایع و قابل حمل در بشکههای مخصوص عرضه و صادر میشود. با توجه به کاربردهای صنعتی فراوان قیر 90.15 صادراتی در راهسازی، آببندی، صنایع ساختمانی و غیره، این نوع قیر جایگاه مهمی در تجارت جهانی نفت دارد.
نکات مهم در حملنقل، نگهداری و مصرف قیرهای سفت
حمل، نگهداری و مصرف قیرسفت درست مثل سایر فرآوردههای نفتی باید توأم با رعایت کامل نکات ایمنی باشد. نکات ایمنی در حمل و نگهداری قیر سفت چیست؟
دمای قیر 90/15 در هنگام حمل یا انبار کردن نباید از بیشتر 230 درجه سانتیگراد شود.
قیر سفت باید قبل از قرارگیری در معرض حرارت خرد شود تا حرارت بهصورت یکنواخت به آن برسد.
از سردشدن قیر مذاب در دیگ جلوگیری کنید، چون وقتی سرد و سفت شود، گرمکردن مجدد آن بیشتر طول میکشد چون در بار دوم حرارت کمتری به ساختار قیر منتقل میشود.
قیر رسانایی حرارتی ضعیفی دارد، بنابراین برای اطلاع از دمای قیر در هنگام حرارتدهی، دستگاه کنترل گرما، مانند دماسنج، حتماً در نزدیکترین فاصله با قیر قرار دهید. با رعایت این نکات، قیر 90.15 عمر بیشتر و عملکرد بهتری خواهد داشت و خواصش بیشتر حفظ خواهد شد.
چرا برای مصرف، قیر سفت با قیر شل ترکیب میشود؟
علت ترکیبکردن قیر سفت با قیر شل مشخصات فیزیکی این دو نوع قیر است. قیر سفت حالت جامد، شکننده و غیرمنعطفی دارد و در دماهای پایین دچار ترک و شکستگی میشود بنابراین نمیتوان از آن به صورت عایق در پروژهها استفاده کرد. از طرف دیگر، قیر شل 60/70 هم در دماهای زیاد و مناطق گرم در صورتی که بهتنهایی مصرف شود تغییر شکل میدهد و جابهجا میشود. بنابراین قیر سفت و قیر شل را با درصدهای مختلف با هم ترکیب میکنند تا به قیری دست یابند که درجه نفوذپذیری و سفتی آن متناسب با آب و هوای منطقه باشد. بهطور کلی در مناطق گرمسیر از قیر سفت بیشتر و در مناطق سردسیر از قیر سفت کمتری استفاده میکنند.
قیمت قیر سفت
در این مطلب اطلاعات نسبتاً جامعی برای خرید قیر سفت در اختیارتان گذاشتیم. حالا ببینیم قیمت قیر سفت چیست؟ قیر سفت 90/15 در مقایسه با انواع قیر قیمت ارزانتری دارد، بااینحال قیمت نهایی قیر 90.15 به عوامل متعددی مثل گرید قیر، کیفیت محصول، شرایط بازار جهانی نفت، عرضه و تقاضا، مشخصات شیمیایی و فیزیکی محصول و شرایط جغرافیایی بستگی دارد. این نوع قیر معمولاً در کارتنهای 10 و 20 کیلویی به فروش میرسد. پیش از خرید قیر سفت 90/15 باید شرایط محل کاربرد قیر را بررسی کنید و میزان قیر سفت موردنیازتان را برآورد کنید. برای اطلاع از قیمت قیر سفت 90.15 با کارشناسان ایران ای ترید تماس بگیرید. وبسایت ایران ای ترید بستری آنلاین و مطمئن برای استعلام قیمت روز انواع قیر و فرآوردههای نفتی است.
- تفاوت آسفالت و قیر: از آسفالت استفاده کنیم یا قیر...
- قیر سفید چیست: مشخصات و ویژگیها + کاربرد قیر سفید
- قیر خشک چیست: ویژگی و مشخصات + کاربرد قیر خشک
- قیر mc چیست: مشخصات و ویژگیها + کاربرد انواع قیر...
- قیر رنگی چیست: مشخصات و کاربرد + تفاوت آن با...
- بهترین حلال قیر چیست: ترفندهای جذاب پاک کردن قیر از...